SLAVA TOURS - Ρωσία
Ρωσία

Ρωσία

Ρωσία, ανακαλύψτε την!

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου: από τη Βαλτική θάλασσα δυτικά μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό ανατολικά και από Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό βόρεια μέχρι τη Μαύρη θάλασσα νότια, η Ρωσία καταλαμβάνει 17,075 εκατομμύρια χλμ2 . Συνορεύει με 18 χώρες – έχει τους περισσότερους γείτονες  από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο.

Στη Ρωσία είναι η πιο βαθειά λίμνη του κόσμου – η λίμνη Βαϊκάλη και η πιο μεγάλη – η λίμνη Λάντογκα,  το πιο ψηλό όρος της Ευρώπης – το Ελμπρούς και ο πιο μακρύς ποταμός του κόσμου – ο Βόλγας.

Στη Ρωσία υπάρχουν 11 ζώνες ώρας – δηλαδή την ώρα που ανατολικά ξυπνάνε – οι κάτοικοι της δυτικής Ρωσίας πάνε για ύπνο. Γενικότερα η Ρωσία είναι χώρα του μεγάλου, του παράδοξου και του ασυνήθιστου. Το χειμώνα στα παράλια της Μαύρης θάλασσας οι χαμηλότερες θερμοκρασίες δεν φτάνουν πιο κάτω από το μηδέν, ενώ στη Σιβηρία είναι συνήθεις θερμοκρασίες -55ο C.

Ο πληθυσμός της χώρας είναι 142 914 136 άτομα και είναι η 9η χώρα με μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο. 
Υπάρχουν 12 πόλεις με πληθυσμό πάνω από 1 εκατομμύριο. Οι μεγαλύτερες πόλεις είναι Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νοβοσιμπίρσκ, Εκατερινμπούργκ, Σαμάρα, Ομσκ, Καζάν κ.α. Τι να πρωτοπεί κανείς για τη Μόσχα; Η Κόκκινη πλατεία, ο Ναός Αγ. Βασιλείου, πινακοθήκη Τρετγιακόφ – είναι ελάχιστα από τα αξιοθέατα της Μόσχας και όλα είναι άξια θαυμασμού.

Η Αγία Πετρούπολη θεωρείται μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Σε κάθε βήμα είναι μοναδικές δημιουργίες των καλύτερων αρχιτεκτόνων της εποχής: υπέροχες πλατείες, ανάκτορα και γέφυρες. Καμία πόλη της Βόρειας Ευρώπης δεν μπορεί να παινευτεί με τόσες γέφυρες που έχει η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρωσίας. Τα αξιοθέατα της Αγ. Πετρούπολης είναι αμέτρητα και δεν υπάρχει λόγος να τα περιγράψουμε εδώ – η λύση είναι μία – να πάτε και να τα δείτε! 

Λευκές Νύχτες

ΜΟΣΧΑ – ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

(τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου 2013)  

Μόσχα-Αγία Πετρούπολη

Τιμή από: 930 €

Αναχωρήσεις : 15/2, 15/3, 12/4